Så här använder du StockWoodNär du startat appen klickar du först på knappen [ Kör igång ] då öppnas denna sida. väl en  leverantör, en kategori och en dimension på virket.

Innehållet på denna sida kommer successivt att öka efter hand som leverantören lägger till fler dimensioner

.

Om det är någon leverantör som du saknar får du gärna tipsa mig.  
Sen matar du in de olika kaplängder som du behöver. Du kan mata in max 24 olika längder.  Genom ditt val av leverantör, kategori och dimension vet StockWood vilka lagerlängder som leverantören erbjuder och gör beräkningarna baserade på dessa lagerlängder.

När du klickat på [Beräkna kapkombinationerna] får du snabbt fram ett förslag på vilka lagerlängder du behöver och hur du ska kapa dessa  för att få  dina önskade längder.


Om din lokala leverantör saknar någon av de lagerlängder som du har i din beräkning, då gör du såhär:
-Klicka på knappen [Minska antalet lagerlängder] och klicka bort de lagerlängder som inte är aktuella. Klicka sen på knappen [Beräkna ny kapkombination] så visas en ny kombination baserad på de återstående lagerlängderna


Du kan maila kapkombinationen till dig själv ( eller någon annan) och på så sätt skriva ut kapkombinationen på papper.


Jag har själv gått igenom   hundratals kombinationer för att hitta ev. "buggar" i beräkningarna. Skulle det dyka upp något konstigt i beräkningarna, får du gärna höra av dig på mail till mig: (per@stockwood.se)

Du kan ladda ner appen StockWood gratis från AppStore och på Google Play